Etichete

, , , , ,

Atlantic Road nu e o stradă oarecare … it’s The Road.

Imaginează-ți 8 Km de șerpuit pe deasupra oceanului, țopăind ca un greiere dintr-o insuliță în alta la doar câțiva metri deasupra apei. Ocean în stânga, ocean în drepata … Nu te simți un pic ca Moise când a despărțit apele Mării Roșii? Ba da. Dacă nu putem efectiv călca pe ape, putem cel puțin călători pe o stradă care ne dă această senzație.

Atlantic Road reprezintă o parte din drumul național 64 din Norvegia, și face legătura între orașele Molde și Kristiansund aflate pe coasta central-vestică a Norvegiei. Strada are o lungime de 8,3 Km și șerpuiește pe o mulțime de insulițe, străbate 8 poduri și a fost dată în circulație în 7 iunie 1989.

De-a lungul străzii există zone unde se poate staționa și experimenta interacțiunea dintre natură și arhitectură.

Cel mai înalt pod de pe Atlantic Road, Storseisundet, are un aer dramatic și majestuos, strada facând o curbă surprinzătoare ceea ce aproape că aduce un aer artistic  tehnicii construcției de poduri.

Mulți turiști vin toamna sau iarna pe Atlantic Road pentru a se bucura de spectacolul unic oferit de furtunile puternice care matură strada. În timpul construcției Atlantic Road, au avut loc nu mai puțin de 12 uragane.

Atlantic Road e una din puținele creații artificiale în care omul  a făcut mai mult decât să distrugă mediul. Din contră, a pus natura în valoare.

Să conduci pe Atlantic Road  e unul din cele 1000 lucruri de făcut.

Locație:

Reclame