Etichete

, , ,

Mont Saint Michel e o stâncă de granit cu un diametru de 1 km din golful Saint Malo, în nordul-vestul Franței, stâncă pe care se găsește o mânăstire fortificată și un sătuc cu cca 40 de locuitori. În timpul refluxului se putea ajunge la stâncă pe o limbă de nisip ce răsărea dintre ape. În timpul fluxului, stânca era o insulă. În prezent a fost construită o șosea care asigură o legătură permanentă cu țărmul.

A fost odată un episcop din Avranches care într-o noapte agitată de octombrie a anului 708 l-a visat pe Arhanghelul Mihail ce îi cerea să construiască un sanctuar pe vechiul munte Tombe, aflat în mijlocul golfului. La vremea aceea, muntele Tombe era doar o stâncă de granit înaltă de 78 de metri, în mijlocul căreia se spune că se afla o piatră destul de mare înfiptă acolo de însuși Satan, piatră pe care nimeni nu reușea să o înlăture pentru a se putea începe construcția sanctuarului. Singurul care reușește să mute piatra este un copilaș, puterea venind din nevinovăția lui. Se mai spune că acesta este locul preferat al Arhanghelului Mihail și că este un loc magic, unde minunile se înfăptuiesc.

Stânca are un aspect spectaculos atât în timpul fluxului, înconjurată de ape, cât și înconjurată de nisipuri. Construcțiile în spirală, culminează cu mânăstirea în stil gotic ce țâșnește spre cer până la o înălțime de 165 m, deasupra căreia se găsește o săgeată înaltă de 32 de metri avându-l în vârf pe patronul spiritual al lăcașului, Arhanghelul Mihail. Noaptea, Mont Saint Michel pare un pom de Crăciun bogat ornamentat, lumina din noaptea nemărginită. De vis!

În timpul mareelor spectacolul e de vis. Valuri înalte de peste 15 metri se sparg cu putere Mont Saint Michel, aici fiind unul dintre cele mai înalte fluxuri din lume. Apele vin cu o viteză uimitoare, în cantități înspăimântătoare îngițind pe nesimțite întinderile de nisip rămase în urma refluxului, cu o viteză și o forță ce par ireale. Spectacolul e uimitor, grandios și șocant. La Mont Saint Michel natura ne descoperă încă una din nenumăratele minuni de care e în stare.

Photo Gallery Le Mont Saint Michel


Locație:

Reclame