Etichete

, , , ,

Primul fior l-am simțit când am văzut fotografia din manualul de geografie, (acum vreo 1000 de ani). A fost dragoste la prima vedere, dar aveau să treacă mulți ani până să ne iubim cu adevărat, pe viu.

Lacul Bolboci, sau Marea din Bucegi, cum mai este numit, e o bijuterie rară. La circa 8 km de Sinaia, pe cursul Ialomiței, deși creat artificial, lacul nu știrbește cu nimic frumusețea locului, ba din contră, o întregește, căci dacă nu vezi barajul, nimic nu te face sa crezi că omul ar fi avut vreo contribuție. 13 milioane de m3 de apă rece ca gheața, când verde, când albastră, aerul tare de munte pe care îl simți solid invadându-ți plămânii, pădure de jur împrejur și perceperea reală a noțiunii de sălbăticie, fac din Bolboci un loc perfect de evadare din cotidian.

În creierii munților, înconjurat de verdele pădurilor de brad și mirosul dulce de rășină, oglindă pentru cer și crestele împădurite, tremurând ușor la adierea vântului, lacul pare prizonierul crestelor înalte ale Bucegilor care îl înconjoară din toate părțile închizând ca într-o capcană această lume de foșnet și nuanțe.

Văzută de sus, de pe crestele Bucegilor, la primele ore ale dimineții, priveliștea e fascinantă. Lacul pare o pată mare de cerneală scăpată din greșeală pe bluza de mătase, care la atingerea primelor raze ale soarelui se transformă în oglindă de argint.

În zona lacului sunt o mulțime de alte locuri frumoase care merită toată atenția: Cheile Tătarului, Peștera Ialomicioarei, Peștera Ursului, Peștera Mică, Cheile Zănoagei etc.

Photo Gallery Bolboci

Locație:

Reclame