Etichete

, , , ,

Situat aproape la jumătatea drumului dintre Amsterdam și Haga, lângă orășelul Lisse, Keukenhof este cea mai mare grădină din lume. Pe o suprafață de 32 de hectare sunt cultivate milioane de flori, peste 100 de tipuri de lalele și nenumărate alte flori cu bulb: narcise, zambile, ghiocei, iriși etc. Locul este presărat și cu peste 2500 de copaci din specii diferite, totul dispus într-o perfectă armonie pentru încântarea ochiului și sufletului.

23 de hectare de explozie de culoare și parfum, milioane de flori dispuse pe rânduri, fâșii, în cercuri, pătrate, romburi, curbe, sub zeci de forme cunoscute sau nemaintâlnite, o plimbare prin parc sau pe un câmp cultivat nu cu cereale ci cu parfum colorat, ăsta este Keukenhof, un loc magic, o pânză nesfârsită pe care divinitatea își încearcă paleta de culori.

E un vis, e o poveste, e visul oricărei femei, pictor, grădinar sau pur și simplu iubitor de frumos. E raiul naturii și bucuria sufletului. Colindând pe alei printre superbe aranjamente florale sau călcând pe apă, ori lunecând cu barca, oriunde întorci privirea întâlnești ceva care să te facă să oftezi de încântare. Parcul e presărat cu sculpturi discrete, sere pentru plante prețioase, bănci unde te poți odihni, ochiuri de apă cu lebede grațioase, fântâni arteziene și fermecătoarele mori de vânt olandeze.

Oriunde întorci privirea te întâmpină milioane de flori în forme, culori și parfumuri diferite, o mare de culoare cât vezi cu ochii, legănându-se ușor în adierea vântului, de la roșul cel mai aprins, la albul cel mai pur, albastrul cel mai catifelat și intrigantul negru, culoare neobișnuită pentru o floare. Și pe lângă toate astea sute de alte culori și nuanțe ale căror denumiri nici măcar nu le visăm.

Parcul este deschis publicului în fiecare an din martie până pe la sfârșitul lui mai.

Keukenhof photo gallery


Locație:

Reclame