Etichete

, , ,

Fac cum fac și mă tot întorc la țara asta. Dar am o scuză, e frumoasă rău. Sunt atâtea locuri și lucruri minunate de văzut, încât o vizită nu e de ajuns.

http://youtu.be/WofAIPO9OVQ

Preikestolen … e o stâncă, dar nu orice stâncă, ci una cu șarm, o stâncă masivă, de peste 600 de metri înălțime ce țâșnește spre cer deasupra apelor fiordului Lyse. Partea superioară e aproape plată, de forma pătrată, parcă special creată de mama natură pentru a servi loc de observație, stânca oferind o priveliște spectaculoasă asupra fiordului și a regiunii.

După un urcuș de cca 300 de metri, când în sfârșit ajungi pe platforma de la Preikesolen ai senzația că te naști, că ieși din găoace, că până atunci ai trăit într-un glob de sticlă, dar că acum ai reușit să scapi și trăiești senzații noi. Plămânii parcă fac cunoștință pentru prima dată cu aerul, inspiri cu sete și simți că arde. Și timpul parcă se oprește-n loc lăsându-te să fii pentru o clipă stăpânul lumii. Da, stăpânul lumii pentru că asta e senzația pe care ți-o dă Preikestolen, cu munții, apa la picioare, pășind printre nori.

Te întinzi pe burtă pe stânca tare, te ții cu mâinile de marginea ei și te uiți în jos la apele tulburător de albastre ale fiordului și, inconștient, mâinile încep să tremure și se încleștează pe piatra rece, neclintită, încercând să împrumute un pic din siguranța ei. Unde mai devreme erai stăpânul lumii, acum îți simți inima tremurând. De ce oare? Ești în același loc, doar perspectiva s-a schimbat. Și îți ridici privirea căci e cu mult mai bine să fii stăpânul lumii, chiar și pentru o clipă. Inspiri cu sete, și te lași îmbătat de senzație. Divin!

Locație:

Reclame