Etichete

, ,

Plitvice, cel mai mare parc național al Croației, situat între Zadar și Zagreb, având o suprafață de cca. 296 Km2, e o adevărată minune a naturii pe care, din fericire, omul a încercat să o păstreze, pe cât posibil, neatinsă.

National_Park_Plitvice_Solaris_Beach_Resort_excursions_02

Cele 16 lacuri cu apă de culoarea safirelor și turcoazelor se înlănțuie de la sud spre nord, în trepte, întrepătrunse și legate prin superbe căderi de apă ai căror stropi lucesc în soare ca mii de diamante.

Lacurile sunt separate prin praguri de travertin (o rocă sedimentară poroasă, formată prin depunerea bicarbonatului de calciu din apele colectate din munţii calcaroşi aflaţi la sudul lacurilor). Procesul de depunere este continuu, ceea ce face ca peisajul să fie mereu în schimbare. Accesul se face pe poduri și pontoane din lemn, frumos realizate și care se încadrează perfect în peisaj, fără a știrbi din minunea locului.

Apa este ireal de limpede, oferind un spectacol de neimaginat al vieții subacvatice, covoare de plante ce oferă un habitat de vis diferitor specii de pești care în apa de o perfectă claritate îți lasă senzația că levitează. Plitvice e raiul plantelor și animalelor, e raiul sufletului și extazul ochiului, e paradisul culorilor și al căderilor de apă.

Plitvice e natura pură în toată splendoarea ei. Dacă raiul ar exista, ar trebui să fie cel puțin la fel de frumos ca Plitvice. Plitvice – foto gallery

Video

Locație:

Reclame